Introducció 1

Introducció

Pocs dies abans de deixar l’escola tancada, per culpa d’aquest virus que no ens deixa viure en llibertat, vam començar un projecte que es va iniciar amb molta ilusió i moltes ganes i que reprendrem només tornem a l’aula. Vos parle de “les peces soltes”, aquesta és una teoria basada en Simon Nicholson i que, si voleu estirar més del fil, podeu investigar perquè, des del meu punt de vista, és molt interessant.

I què ens proposem? Doncs ens proposem crear dins de l’aula un espai que va creant-se a poc a poc i que es fa gran gràcies a les aportacions de les famílies i per tant on els xiquets i les xiquetes són protagonistes absoluts de la seua creació. I quin material en formarà part? Tot tipus de material que en principi no és un joguet com a tal però que els nens i les nenes poden fer servir per a allò que se’ls ocórrega.

Vam començar demanant plomes a totes les famílies i taps de suro a aquelles que sabíem que tenien més fàcil aconseguir-los pels seus treballs. Doncs bé, soles amb aquest tipus de material, sempre a l’abast dels nostres alumnes i amb un ordre molt clar per a sempre saber on es pot trobar cada tipus de material, ja vaig poder observar situacions vertaderament meravelloses, ja que els taps de suro van passar de ser simplement material que transvasaven a menjar en la cuineta o formar part d’una construcció i les plomes les van fer servir tant de tresor trobat per un pirata com d’ales de pardals que venien volant des del cel.

No puc mostrar imatges perque el ditxós coronavirus no m’ha deixat temps per a fotografiar els magnífics moments que es van donar dins l’aula amb el material, però sí que vos convide que els deixeu ara que esteu en casa tot tipus de material que tingueu al vostre abast i que a més el tingueu de forma nombrosa, és a dir, que hi haja molts iguals, sempre de forma segura, i que els infants puguen utilitzar-lo de forma lliure, deixant volar la seua imaginació. Idees de material que ara tenim facilment a casa són: tapons de botelles, de diferents mesures i colors, rotllos de paper, pinces, recipients de plàstic, teles, llençols o mantes. No és necessari que els digueu què poden fer-hi encara que sempre podem donar idees (cabanyes, torres, castells, transvasos, etc), deixeu lliure la imaginació i voreu com elles i ells us sorprenen amb la seua creativitat, el nostre paper és el d’acompanyar-los i assistir-los en allò que necessiten.

Deixeu que la seua imaginació córrega com ja ho fa de forma natural.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x